Genudgivelse fra Thomas Agergaard Quartet

0
1226

Ingen forventer det uventede men nogle gange er det uventede bedre anden gang.

Genudgivelsen af Thomas Agergaard Quartets “Testing 1-2-3-4” byder i hvert fald på en uventet positiv oplevelse. Det her er jazz!

Det geniale sammenspil mellem fire af de, på indspilningstidspunktet, mest lovende musikalske hjerner, der udfolder sig i et ubetrådt musikalsk landskab, udelukkende guidet af deres parathed og højt udviklede evne til at reagere på enhver impuls, der rammer deres indre øre, er et lysende eksempel på hvor langt denne smukke og improvisatoriske kunstform kan føre en.

Musikken lyder frisk og fyldig, som var den indspillet i går, og kvartetten, bestående af saxofonisten Thomas Agergaard, pianisten Carsten Dahl, bassisten Lennart Ginman og trommeslageren Thomas Blachman, spiller med den dybeste sjælfulde hengivenhed, der gør pladen til en ikke længere overset klassiker.

Thomas Agergaard, tenorsaxofon – har ikke behov for at spille et væld af toner men fabulerer hellere i sit eget underspillede tempo, Thomas har spillet med en perlerække af internationale kunstnere som Django Bates, Miroslav Vitous, Andrew Hill, Bob Berg, Marilyn Mazur, Niels Peter Molvær, Lars Jansson, John Tchicai m.fl.

Carsten Dahl, piano – startede som trommeslager inden han blev en af de mest betydningsfulde danske jazzpianister, der med en tilsyneladende direkte forbindelse mellem hjertet og fingrene spiller med en umiddelbarhed som få.

Lennart Ginman, bas – har den dybe og runde fløjsbløde tone, som mange bassister stræber efter. Han har spillet bas med de fleste og arbejdet intenst med electronica og computerbaseret perfomance, men her hører vi ham i den rå og uforarbejdede form.

Thomas Blachman, trommer – har vundet stor national berømmelse som dommer i X-Factor, selvom hans trommespil og kompositoriske virke burde have været mere end nok. Hans melodiske sans skinner igennem hvert beat og får kvartetten til at fremstå helt skarpt spillet op.

Thomas Agergaard Quartets “Testing 1-2-3-4” blev indspillet i 1998 og har tidligere været udgivet på Thomas Blachmans pladeselskab ManRec, men kun som CD.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here