PREMIERE: Se Krabasks nye musikvideo!

0
1634

“Spejlet Dukaken” hedder den nye sang fra bandet Krabask, og nummeret er det første af en række udgivelser der skal lede op til bandets andet album.

Den nye sang tager fat på et af tidens brandvarme emner, nemlig ensomhed både blandt unge og ældre. Sangen handler om det at lukke sig inde i sit eget introverte kammer, hvor det kun er ens eget ekko der svarer. 

I en tid hvor alt bliver filmet og først er virkeligt, hvis det har succes på de sociale medier kan man hurtigt forfalde til ekstrem selvbevidsthed, hvilket kan føre til overtænkt selvkontrol og angst for at fejle – netop derfor opfordrer sangens omkvæd til bare at “la’ det gå” og drive med det man kan se sig selv i.

Nummeret, der bygger på inspirationer fra dub/reggae og balkan, er baseret på en tonstung bas, et groovy beat og en balkan-skank-guitar. Ud over disse hovedelementer udsmykkes nummeret af reallyde som fx et bornholmerur, en knirkende dør og en heftig vind.

Som prikken over i’et udvikler lyden af en flok krager sig til en funky scratch-solo som leder op til det sidste og største omkvæd.

I løbet af sommeren er der bl.a. mulighed for at opleve Krabask på Nakkefestival, og for nylig spillede de koncert på spillestedet Operaen på Christiania.

Om Krabask

Krabask, har udgivet et album, og arbejder på det næste med udgivelser i løbet af foråret. Der inkluderes diverse traditionelle genrer som hip hop, afrobeat og reggae blandet med dansksproget popmusik.

Bandet søger at bygge bro mellem de ellers meget adskilte genrer og kulturer for således at blande dem til en samlet multikulturel lyd. Der serveres en blanding af rytme og bas fra de varme lande, Thy’sk cowboyguitar, fynsk scratch og et væld af eksotiske krydderier.

Ud over brugen af samples fra gamle plader, er der stor vægt på den håndspillede musik og den danske lyrik.

Bandet består af Peter Hylle på vokal og guitar, Johannes Fredslund på trommer, Nicolai Domingo Nielsen som scratch DJ og Ben Webster på bas

Video premiere

I dag er der premiere på den helt nye video til singlen “Spejlet Dukaken”. Se den lige her!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here