Hand In Shadow udgiver deres selvbetitlede debutalbum og focustrack

0
1414

Nogen gange skal man bryde alt ned, for at kunne bygge noget bedre op. Destruere og dekomponere. Reformere og raffinere. Ud fra netop den filosofi er Hand In Shadows debutalbum skabt.

Oprindeligt var sangene opstået på klassisk singer-songwriter manér med vokal og guitar i fokus. Men da Hand In Shadow mødtes i Berlin for at indspille albummet i det gamle østtyske radiohus, Funkhaus, skete der noget særligt. Over fire intense dage, i en kortslutning af elektronisk dekonstruktion, blev numrene én for én brudt ned, for derefter at blive opbygget igen, så ukendte vinkler, skygger og lys gav nyt liv. Og et friskt musikalsk udtryk.

Idéen var at lade sangene rejse stemningsmæssigt fra de nordiske skove og vidder til fortættede europæisk storbyer. Alle særlige øjeblikke og magiske fejlskud skulle indfanges på deres lille setup med vokal, guitar, synths og beatbox. Derfor foregik indspilningen live i studiet for at fremkalde både vibe, spontanitet og organisme.

Resultatet er syv blåtonede elektro-akustiske sange, der ånder lyslevende på en klar kerne af nordisk singer-songwriting-tradition og en dragende, strømsat indpakning med noter af både dreampop og darkwave. Intense vokaler og personlige tekster holder hele konstruktionen sammen.

Processen har været en rejse for trioen, en dannelsesrejse om man vil, som er blevet den røde tråd i Hand In Shadow. Bandnavnet er netop inspireret af et afrikansk ordsprog, som handler om at gå hånd-i-hånd med sine skyggesider, og dermed finde sin vej i livet – og ultimativt sig selv. Derfor bærer debutalbummet, som udkommer 23. september på Glorious Records, blot bandets navn.

Trioens tre medlemmer har i hver sin ret været på musikscenen i mange år. Og med adskillige udgivelser på CV’et, med navne som Wynona, Sparkling, Kloster, Homesick Hank, Ring Them Bells, Tjaere+Fjer, Cody mfl.

Hand In Shadow bygger således på mange erfaringer, oplevelser og musikalske inspirationer. Samtidig har det været et forsøg på at sprede alle byggesten for derefter at sætte dem sammen i en ny konstruktion. Ud fra devisen om at det er mere interessant at stille spørgsmål end at kende alle svarene. At være søgende og nysgerrig.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here