Hjertebørn

0
557
Foto: Bastian Juncker

Københavnsk garage rock/beat punk band leverer gritty, finurlige og medrivende gadedrenge hymner på ny ep.

Efter at have selvindspillet og -udgivet to singler og én ep i løbet af 2021 gik ”atom” Chris Dall fra at være et lo-fi punk énmands-projekt til at indgå i en højenergisk garage rock power trio. Dét skete i en gammel krigsbunker på Nørrebro, hvor ”atom” Chris (borgerligt navn Christoffer Dall) blev flankeret af trommeslager Martin Woodwine og bassist Jon Bille Rask. Det nye ensemble kom hurtigt ud og optræde til diverse garage rock/psych shows i København og fik hurtigt skabt et ry som en overbevisende live act, der viste, at melodisk garage rock, punk flair og danske tekster passer sammen som sprit og ild.

I sommeren 2022 stod de imidlertid uden bassist, så ACD&PB gik i No Masters Voice-studiet som en duo (Martin på trommer og perkussion og Chris på sang, guitar og bas). På blot to dage blev fire sange færdigindspillet, og resultatet er en formfuldendt rockplade, der på kort tid viser flere aspekter af bandets karakteristiske garage rock/beat punk sound.

Af inspirationskilder kan nævnes Ty Segall, King Tuff, Presidents of The United States of America, The Black Keys og Jay Reatard. Der er både spor af 70’er punk tilsat handclap (”Afsporet”), Stones-inspireret blues rock (”27 eller Ketih”), fuzzed out soul (”Spillet fallit”) og maniske 90’er vibes (”Hjertebarn”) at finde på denne ep. Musikken er slingrende, løs om end rytmetung, famlende, flyende og grovkornet. Dalls finurlige, naivistiske og borderline-poetiske tekstunivers er beboet af selvreflektion, selvdestruktion, kærlighed til kvinder, romantiske idealer plus ønsket om at leve evigt, velvidende at dette (heldigvis) aldrig vil ske.

Hjertebørn udkom på samtlige streamingtjenester den 4. november 2022.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here