Den døde sol

0
1075
Foto: Martin Goltermann

NYT LIV er tilbage med deres andet album ”Den døde sol”. Her afsøger de nye musikalske afkroge og viser sig fra en hårdere og mere kontant side, som dermed udvider rammerne for deres indignerede, alternative hardcore.

Teksterne er simple og formuleret i et hverdagssprog, hvor budskaberne er ikke pakket ind i flotte ord og metaforer. “Den døde sol” er et følelsesladet album om livet og de svage i samfundet. Om valg, et valg om hvordan man vil leve sit liv. Om modgang og om at miste. Om egoismen, at gøre ting på bekostning af andre. Om de svage i verden, dem som har brug for hjælp. Dem, som ingen vil hjælpe.

”Den døde sol” er indspillet med producer Jacob Bredahl (LLNN, Lifesick) bag knapperne og master af Brad Boatright (Nails, Ceremony, Modern Life Is War). Lasse Høgh (Jada, Folkeklubben) har skabt artworket med udgangspunkt i guitarist Martin Goltermanns fotografier af København og Sjælland i skumringstiden. Albummets visuelle side reflekterer bandets lyrik både betydningsmæssigt og helt håndgribeligt, når billederne kombineres med forsanger Michael Aagesens håndskrevne tekster i bookletten til albummets vinyl-udgave.

NYT LIV har de seneste år gjort sig bemærket med den selvudgivne 2017-EP “Livet Brænder” og debutalbummet “Ensomhedens Kolde Kald”, der udkom i maj 2019 på Indisciplinarian. Dertil medvirker bandet med det ene ud af to numre til den officielle Copenhell 10 års jubilæums-single i form af hardcore-hymnen “Hårde Tider”. Det har medført koncerter på blandt andet Roskilde Festival, Copenhell (x2), SPOT Festival og support-koncerter for ligesindede artister som Cancer Bats og Turnstile.

“Den døde sol” udkom den 19. november 2021 på vinyl, bånd og digitale formater via Indisciplinarian.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here