Landevejsbekendelser fra Lasse Storm

0
642
Foto: Kristoffer Juel Poulsen

Med to musikpriser under vesten for et debutalbum, der høstede flotte anmeldelser og bred radioopbakning, har Lasse Storm det seneste års tid spillet sig markant ind på scenen som solist. Den nye single “Til Støv” fortsætter hans traditionsfornyende greb på roots og folk i en mere bredspektret, skandipoppet fortælling om en biltur i regnvejr.

Fra første singleudspil i januar 2021, har Lasse Storm demonstreret, at der findes en vej og en plads til musik, der tager traditioner alvorligt og bruger dem til at skabe noget nyt. Det seneste halvandet år har han spillet mere end 40 koncerter, vundet sangskriver-talentprisen på Nashville Nights International Songwriters Festival, høstet
mangestjernede anmeldelser, fået airplay på P1, P4, P5 og P6, landet Ugens Album på P4 og i august i år vandt han en DMA Blues Award, som årets nye navn for hans ”traditionsfornyende blanding af roots, folk, blues, indie og urban pop”.

Debuten Holmegårdsvej og andre historier var et album med sange om opvækst og ungdom set gennem bakspejlet. Den nye single “Til Støv” er sat i nutiden, set gennem forruden i en bil, i regnvejr på vej mod Esbjerg. En sang om at være på tour og savne at komme hjem. Men musikalsk trækker trådene stadig tilbage til Lasses barndomsland:

”Musikalsk er det min hyldest til 80’ernes lokalradio- og kassettebånds pop, der konstant kværnede ud af transistorradioen hos min dagplejemor Tove og hendes mand Peter, som boede i nabohuset på Holmegårdsvej. På sin vis er det mit svar på Jeppe fra Hammels “Jeg er en spillemand” bare 35 år senere”, fortæller Lasse.

Med et skarpt omkvæd, en ligefrem fortælling, som enhver, der har siddet som en Chris Rea og følt at hjulene drejer for langsomt mod hjem, kan kende og et overraskende sømløst miks af musikalsk fortid og nutid, fortsætter “Til Støv” Lasses klare ambition med sin sangskrivning:

”Min ambition er at lave noget musik som ingen har hørt før, men som alle føler de har kendt hele livet. Altså noget ny musik, som samtidig er med til at minde os allesammen om, hvad vi er formet af. Det tror jeg er vigtigt i en hastigt mere og mere digitaliseret og historieløs kultur, hvor det er nemmere at online bestille og få bragt sine kartofler hjem, end det er selv at gå ud og grave dem op fra jorden”.

“Til Støv” er Lasses egen fortælling, ligeså meget som den er en fælles:

Det er en sang til alle dem, der sidder i deres bil, eller i et tog eller noget andet, på vej hjem eller væk, og savner dem derhjemme. Dem, der gerne lige vil blive mindet om, at de skal huske at nyde det ekstra så snart de er hjemme, fordi hvem fanden ved hvor længe, det overhovedet varer, før én eller anden skal afsted igen.”

“Til Støv” er udkommet på Sorte Plader og har ligget på alle streamingplatforme siden den 7. oktober 2022.

Lasse Storm turnerer både solo og med band året ud.

Datoer offentliggøres løbende på Instagram: @lassestorm13 og Facebook: @lassestorm13

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here