“Ingen Råber”

0
1449
Foto: Line Svindt

Den prisvindende sanger og sangskriver Stine Klingsten råber højt om parforholdets magelige udfordringer på sin nye single “Ingen Råber”, som rammer streamingtjenesterne den 3. september. Selv brød hun med et 13 år langt parforhold med hus, hund og ægteskabsplaner og flyttede på et værelse, hvorfra hun nu forfølger sin drøm om musikken.

For godt to år siden udgav hun sine første numre, der hurtigt fik medvind i radioen. Siden er det gået stærkt for Klingsten, som i 2020 bl.a. modtog Helge-prisen for “Årets Sangskriver”. Forventningerne til de opfølgende sange har derfor været til at føle på for Klingsten, hvis tekster stadig klinger lidt vestjysk, selvom hun i dag har base på et værelse midt i det spirende århusianske musikliv.

Det første skud på stammen fra den kommende plade hedder “Ingen Råber”, og på sangen viser hun endnu en gang sit talent for at skrive lyrik, der sniger sig ind i sjælens afkroge på den mest charmerende vis.

Musikken er skabt i samarbejde med guitaristen og produceren Thomas Fleron, den garvede bassist Troels Skjærbæk og cellisten Johan Stene Brendstrup. I samspil med Stines akustiske guitar har de skabt et ultraorganisk lydunivers på singlen, der, med Stines egne ord, trækker inspiration fra det lidt umage par, Dolly Parton og Søren Huss. Både Fleron, Skjærbæk og Brendstrup er en del af det utroligt velspillende live band, som Klingsten glæder sig til at lufte i kølvandet på de kommende udgivelser.

Brud efter 13 år

Selvom “Ingen Råber” ved første øjekast virker som en opløftende og optimistisk popsang – akkompagneret af et hurtigt fængende guitartema – er den faktisk skrevet om en af de tungeste beslutninger, Stine Klingsten har truffet i sit liv.

Efter et 13 år langt parforhold med hund, hus og ægteskabsplaner, hvor fremtiden nærmest stod skåret i sten, voksede hendes længsel efter musikken, de undetrykte drømme og den romantiske tanke om morgendagens uvished sig alligevel så stor, at hun valgte at lægge det hele bag sig:

“Jeg brød jo op med alt, jeg troede var godt for mig. Jeg troede, at det, der var godt for mig, var at være ude på landet og have stabilitet. Men min bopæl var ikke rigtig, min kæreste var ikke rigtig, og jeg var heller ikke rigtig for ham. I lang tid havde trygheden overskygget længslen efter at turde være fri. Jeg følte, jeg levede for andre fremfor mig selv, og nu havde jeg altså brug for at udforske, hvad jeg selv kunne og ville her i livet – både med mig selv og musikken”, siger Stine Klingsten og påpeger vigtigheden af at turde træffe de svære valg i livet, selvom det gør ondt til at starte med.

Karrieren, som nærmest har lagt sig for fødderne af hende siden bruddet, tyder dog på, at Stine traf det rigtige valg, da hun valgte musikkens vej fremfor det sikre liv med hus, hund og ægteskab i det trygge Vestjylland.

“Ingen Råber” udkommer den 3. september på alle streamingtjenester.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here