iomfro fejrede Valentinsdag med ny single om drømmemanden, der næsten ingenting kan

0
441
Foto: Esther Kofoed Sørensen

iomfro sætter på musikalsk og humoristisk vis ord på, når drømmen om kærlighed bliver et tomt, uforløst projekt, hvori ingen tør blotte sig, på den kommende singletrilogi “føler for meget II”.

En ærlig, drømmende og yderst relaterbar fortælling om, hvordan det selvbevidste ungdomsblik kan spænde ben i jagten efter at mærke sig selv og sine drømme om kærlighed, karriere og andre voksenidealer.

Første single en mand udkom på Valentinsdag den 14. februar og handler om, at kærligheden kan blive et pres, hvis den både skal føles naturlig og se godt ud på Instagram, gøre op med toksisk maskulinitet, men føles mest ægte, hvis han kysser hende først.

Med udgivelsen af en mand fokuserer iomfro på dét at vokse op med klassiske fortællinger om kærligheden, som samtidig skal passe med nutidige idéer om brede kønsroller, styrken ved uforpligtende forhold og det selvstændige individ. En nutidig disney drøm om jagten efter den perfekte partner, hvor usikkerhed, selvbevidsthed og forventninger til ”drømmemanden” kan overskygge lysten til at gøre sig sårbar.

“en mand” har både elementer af Bossa, hiphop, R&B og pop. Alma Kjær Agergaards karakteristiske vokal, relaterbare tekstunivers og de drømmende kompositioner understreger, at iomfro er en ny generationsstemme med noget på hjerte.

Om en mand siger Alma Kjær Agergaard:

”Sangen går ud til de situationer, hvor kærligheden bliver styret af egne usikkerheder og ikke af lyst. Når du eks. overvejer at spørge én ud på date nr. 2, men lader være, fordi du er bange for at virke needy. Eller når du bliver i tvivl om, om det virker mest stærkt at være i et åbent, uforpligten de eller monogamt forhold og glemmer at mærke efter, hvad der gør dig glad. Vi har et rimelig rummeligt syn på kærlighed i 2022, men det svære i datinglivet kan ofte være at stå ved sig selv.”

Alma Kjær Agergaards karakteristiske vokal og sangskrivning så første gang dagens lys på debuttrilogien “føler for meget I” i 2021. Singlerne “ægte kvinde” og “danse” var blandt de mest spillede på P6 Beat i efteråret 2021, og den 25. september optrådte iomfro til Kronprinsparrets Priser live på DR1. 2021 bød også på koncerter på SPOT Festival, Uhørt Festival og live på P6 Beat til Spil Dansk ugen.

“føler for meget II” er et tværkunstnerisk projekt mellem musiker Alma Kjær Agergaard og danser/koreograf Ida Hørlyck, samt videoproducent Emma Ishøy og fotograf Esther Kofoed Sørensen. I musikvideoen til “en mand” sidder iomfro ved kanten af et svømmebassin med danser/koreograf Ida Hørlyck ved siden side. De er omringet af potentielle partnere, der både danser ømt, kaster sig i vandet, svømmer om kap og læser eftertænksomt i filosofiske bøger.

Videoen visualiserer bl.a. tinder kulturen, hvor man har adgang til uendeligt mange potentielle partnere, men alligevel kan ende op passiv på kanten af bassinet med blikket rettet mod sin lidt for stramme badedragt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here