Maria Elizabeth: “Aske og roser”

0
678

I en magisk og musikalsk fortolkning af Ib Michaels anmelderroste roman ”Prins” udgav Maria Elizabeth den 3. september singlen ”Aske og roser”. Et nummer der tager lytteren med på en eventyrlig rejse ind i kærligheden.

Efter at have afsluttet sit forrige album ”Circle the Woods” sad sanger, sangskriver og guitarist Maria Elizabeth i vinteren 2018 tilbage med et kreativt tomrum. Hun krøb sammen foran pejsen i vintermørket og læste så mange af Ib Michaels bøger, hun kunne få fat i. Inspirationen strømmede ud af bøgerne, og musikken til Ib Michaels poetiske værk ”Prins” begyndte at opstå. Det føltes for Maria Elizabeth som om sangene allerede var skrevet, og musikken blot skulle hentes ud af romanen. Maria Elizabeths musikalske fortolkning af ”Prins” udgives nu til en start som den eventyrlige og poppede single, ”Aske og roser”, der ligesom hendes anmelderroste album ”Circle the Woods” er produceret af Henrik Balling.

En storslået kærlighedshistorie og et nyfundet kreativt venskab

”Aske og roser” er baseret på øjeblikket i Ib Michaels storslåede kærlighedsroman, hvor Aviaja og sømanden Bertelsen til sidst forenes i døden og sammen svæver ud over havet. Bertelsen og Aviajas færd over havet genspejles på ”Aske og roser” i musikken, der med sit hurtige tempo, energiske, sensuelle, men samtidig sagte klaverspil og guitar, sammen med Maria Elizabeths stemningsfulde vokal, imiterer parrets svævende bevægelser over bølgerne. I Maria Elizabeths musikalske version af fortællingen mærkes tydeligt Bertelsen og Aviajas eufori over endelig at være forenede og frie. Grundlaget for den musikalske dimension af Ib Michaels fortælling, oplevede Maria Elizabeth allerede, da hun første gang læste teksten:

Ib Michaels sprog er præget af stærke billeder og dansende musikalitet. Særligt når jeg læser i ”Prins” opfatter jeg sætningerne som melodier. Samtidig fanges jeg ind af romanens universelle kærlighedsfortælling og dens handling, der problemfrit bevæger sig mellem det fysiske og åndelige, mellem jord og himmel, fortæller Maria Elizabeth.

Maria Elizabeths bearbejdning af ”Prins” er blevet til i alt seksten sange og to instrumentalstykker, hvoraf udvalgte numre i foråret 2022 udgives som et samlet album. Efter at have skrevet numrene, sendte Maria Elizabeth dem til Ib Michael, der med det samme var begejstret for projektet og musikken. Det blev starten på et kreativt venskab, og første gang Maria Elizabeth spillede et af numrene for Ib Michael, var han straks interesseret i et samarbejde.

Undervejs i forløbet har jeg gennemlyttet Maria Elizabeths demoversioner og udtrykt min begejstring. Jeg synes, resultatet er meget smukt og nyskabende, netop i sin symbiose. Jeg er selv indstillet på at følge projektet til dørs, fortæller Ib Michael, der optræder sammen med Maria Elizabeth til foreløbig fire koncerter i september 2021.

Om Maria Elizabeth

Maria Elizabeth er sanger, komponist og klassisk guitarist. Hun har tidligere udgivet en række pop-albums, heriblandt “Like a Feather” (2011) og “Se med hjertet” (2013), “Circle the Woods” (2018).

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here