Old Man Blues – “Ready for Fun”

0
1281

En af de få i verden, der har fået adgang til Bob Dylans musikarkiv, er manden der udgav C.V. Jørgensens allerførste album. En mand som er overlæge, professor og PhD på Bispebjerg Hospital. En mand, der nu er pladeaktuel med bandet Old Man Blues og det dobbelte rock- og bluesalbum ”Ready for Fun.” Albummet udkommer den 13. januar på pladeselskabet Hookfarm, som manden efter 33 år igen er indehaver af.

Manden hedder Michael Krogsgaard og går under kunstnernavnet ”Right Hand Buddy”. I Old Man Blues er han sangskriver og sanger på det aktuelle dobbeltalbum, hvis tilblivelse – og nu realitet – er en livslang drøm om at udgive egen musik, som endelig går i opfyldelse.

Det dobbelte vinylalbum består af 13 sange fordelt på fire vinylsider. Genren er rendyrket bluesrock, der på en række numre også tager turen over i god gedigen garagerock med fuld skrue på distortionknappen.

Med sig har han en lang række solide og velspillede musikere blandt andet Dan Hemmer på orgel, Ken Lending og Christian Sievert på guitarer, samt turbo makkerparret Martin og Flavia Couri på diverse musikinstrumenter. Og der er smæk på, når de folder sig ud.

Andre sange som ”#WeToo Endless Song” er ovre i en form for eksperimenterende slowrock med den danske sangerinde Reeta i front. Reeta er featured på flere af albummets numre.

Teksterne er ligefremme og lige i fjæset refleksioner fra en ”Old Man” med rig erfaring, oplevelser og levet liv i baggagen. Michael Krogsgaard lægger ikke fingrene imellem, når han uden omsvøb giver sig i kast med historier om partnervold, alderdom, sex og savn. Som i nummeret ”Miss You”, som er en dedikation til den nu afdøde musikjournalist og ven Jan Sneum. Eller på ”Don’t Force Me (Alzheimers Blues), der består af statements fra en dement far.

C.V. Jørgensen, Hookfarm og lægestudie

I 1974 læste Michael Krogsgaard til læge og var samtidig indehaver af pladeselskabet Hookfarm. I pladeselskabets første år udgav han blandt andet C.V. Jørgensens to første album ”En Stynet Strejfer og ”T-shirts, Terylenebukser og Gummisko” og blandt andre fusionsgruppen Buki-Yamaz og latinfunk-bandet Himmelekspressen.

Michael Krogsgaard havde travlt, for han gik på universitetet og kørte samtidig landet tyndt i en varevogn og distribuerede pladeselskabets udgivelser til musikbutikker landet over, hvilket forlængede hans studietid med et år.

Sidenhen tog lægegerningen over, men de seneste år, har musikken atter trukket i ham for alvor. Hookfarm gik konkurs i 1980 og blev opkøbt af Henning Schädler for medens 12.000 kr. 33 år senere i 2013 købte Michael Krogsgaard selskabet tilbage for selvsamme beløb og kan nu også kalde sig pladeselskabsdirektør – igen.

En af verdens førende Dylaneksperter

Men Michael Rindom Krogsgaard har også en tredje passion, nemlig Bob Dylan og at systematisere dennes diskografi. Det handler om hvornår han indspillede hvad, hvilke musikere, der medvirkede på hvilke indspilninger, og hvilke indspilninger, der findes.

Det lykkedes Michael Krogsgaard at skaffe sig adgang til Bob Dylans musikarkiv, med alle kunstnerens gamle spolebånd, lakplader m.m. Alt dette ligger begravet i en koldkrigsbunker dybt inde i Rocky Mountains, nær ved Woodstock og efter ti års bearbejdelse af Dylans agent, Jeff Rosen, lykkedes det til sidst.

Resultatet af et gennemgribende og langvarigt arkiveringsarbejde, blev bogen ”Twenty Years Of Recording – The Bob Dylan Reference Book”, som har høj status som referenceværk i det internationale Bob Dylan samfund.

Musikken har gennem livet været Michael Krogsgaards hjertebarn. Og den produktive herre lægger ambitiøst fra land. Forud for dobbeltalbummet har Old Man Blues udsendt EP’en med samme titel som albummet; ”Ready for Fun,” et rendyrket garage rock-og-rul stykke vinyl, indeholdende fire sange, der udkom i foråret. Alle tracks er at finde på det aktuelle dobbeltalbum.

Albummet kommer i en visuelt gennemført grafisk indpakning, der emmer af retroklassisk rock’n’roll. Der er tænkt over alt, når den systematiske overlæge, sanger, sangskriver, Dylanekspert og pladeselskabsdirektør ruller sig ud.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here