Kærligheden er en kold vampyr

0
1010

DØR NR. 13 er Danmarks utæmmede genrebastard og med deres tredje singleforløber for albummet Dør nr. 13, sætter de en fed streg under den påstand. Blod fusionerer rock, reggae og balkan – dræbende desillusion og livgivende rytmer.

Blod er ude 2. oktober 2020 via Langt Ude Records/Believe

”Du kender det godt. Du møder pludselig en person, du tænker “Wow, hende her mand!”. Du går med på alle hendes spil, og gør alt det hun vil have, fordi du er overbevist om, at hun er “The One”. Og så en dag siger du, “skulle det ikke være os to for altid?”. Og hun siger “Altid!? Det pis gider jeg sgu ikke”. Og så går hun, og så står du dér, og først dér går det op for dig, at det slet ikke var dig, men kun det du kunne give hende, som hun ville have.”

Frontmand Lasse Storm har skrevet tekster til det nye album under corona lockdown i et sommerhus i bælgmørke nætter. Et mentalt og fysisk rum, der har givet plads til at afsøge det dysfunktionelle i os selv og mellem os – også i de relationer vi kaster al vores håb ind i. I Blod er det den helt intime kærlighedsrelation, der er underlagt Lasses lyrisk-kirurgiske kniv:

startede med mit hjerte
fuckede med mit hovede
kyssede mig blind
og flyttede på min tro
jeg sagde ja og gav
så længe hun bare tog
hun ville ikke have mig (nej)
hun ville have mit blod ja
hun ville have mit blod

”Jeg ville gerne sige, det var historien om en enkeltstående oplevelse. Men det er sket så mange gange for mig det dér, at det er blevet en mere general ting. Og ligeså mange gange har det sikkert været mig, der vadede som kold vampyr henover andre menneskers følelser, fordi jeg ikke havde kræfterne til at blive, selvom alle mennesker i grunden fortjener meget mere, end bare at blive brugt op og gået fra. I hvad end det er, vi kalder “kærligheden”, eller jagten på den, er det vel mere reglen end undtagelsen, at folk skrider. Det er det der med at blive, der er det svære.”

Sammen med bandet har Blod fået et udtryk, de selv kalder ”fattigmandsreggae” – som understreger at desperation også er en kraft, man kan danse til.

Album på vej – DØR NR. 13 udkommer 16. oktober 2020

Første single “Genfærd” præmierede på GAFFA og vandt en tung A rotation på P6. DR.DK lavede i den forbindelse en længere portræt om forsanger Lasse Storm og den vilde historie bag dannelsen af bandet. Albummet er den længe ventede opfølger til succesdebuten VERDEN I FLAMMER, der vandt bandet både radiohits på både P4 og P6 samt artikler og flotte anmeldelser i både Euroman, Politiken, GAFFA, Berlingske m.fl

Det kommende selvbetitlede album er produceret i samarbejde med Søren Christensen (The Blue Van, Fallulah, M.I.L.K.), Rune Rask (Suspekt), Jens Benz (Iceage, Bisse) og Christian Ki (Mathilde Falch, D/Troit). Albummet udkommer også på vinyl distribueret af Rillbar og bliver fulgt op med en efterårstour.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here