Lad op til valentinsdag med dick pics, fuck boys og akavede tinderdates

0
378
Foto: The Cosmic Supply Co.

For mange betyder Valentinsdag romantiske middage, kærlighedserklæringer og tonsvis af hjerteformede balloner, men vejen dertil kan være brolagt med oceaner af dick pics, fuckboys og akavede tinderdates.

Det har det spirende dansk-franske pophåb Cindy Chiche skrevet en sang om, som er lige til at swipe til højre på. “Download & Delete” udkommer den 11. februar, og er den perfekte optakt til den omdiskuterede højtid.

“Hvis du vidste, hvor mange dick pics, jeg har modtaget på snapchat efter at have skrevet med en fyr i bare fem minutter, så ville du seriøst dø”, siger Cindy Chiche, der udgav sin debut-EP “Diary” sidste år, hvorfra “Like The Boys” bl.a. fik medvind på P3 og P4.

Nu er hun klar med opfølgeren “Download & Delete”, som er skrevet sammen med veninden Josefine Altstrup-Mathiesen med inspiration fra egne tinderoplevelser, der til forveksling ligner dem, man finder på den tragikomiske instagramside Tinderdronningerne.

Trætte af tonen på Tinder

Cindy og Josefine var trætte af tonen på Tinder, hvor mange jo er for at flirte, have det sjovt og ja – måske endda finde sin udkårne. Begge oplevede dog et hav af fyre, som føler, de kan tillade sig hvad som helst, når de gemmer sig bag skærmen.

“Det er ikke unormalt med beskeder, hvor man bliver kaldt en cunt og alverdens andre sindssyge ting helt ud af det blå”, siger Cindy, der med sine sydfranske opvækst dog ikke er i tvivl om, hvordan man dealer med den slags.

Det er efterhånden blevet lidt af et signaturtræk fra Cindy at blande sit franske modersmål ind i sine tekster, og “Download & Delete” er da heller ingen undtagelse, når hun i broen synger: “Got a French attitude, Je ne me laisse pas faire”, som kan oversættes til “jeg finder mig ikke i noget.”

“Jeg har downloadet og slettet tinder flere gange end jeg overhovedet kan tælle”, siger hun og griner højlydt af den selvmodsigenhed, mange trods alt nok genkender. “But when I get bored, I’m back onboard”, synger hun med lige dele ironi og humor i C-stykket.

Lige til at super like

I producerstolen finder vi Cindys faste samarbejdspartner Malthe Guldberg, som bl.a. har arbejdet med artister som Emil Stabil og Elias Boussnina. Sammen har de pakket “Download & Delete” ind i som en lyserød valentinsgave til Cindys stødt voksende lytterskare.

Sangen præges af et energisk elektronisk beat, chorus-guitar og Cindys talent for at skrive fængende melodilinjer, som bider sig fast som en clingy fyr fra tinder. I omkvædet indtager Cindys choppede vokal for alvor hovedrollen og giver sangen et ultramoderne udtryk, du kun kan super like.

“Download & Delete” er den første af en række singler, Cindy Chiche udgiver i løbet af 2022.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here