Lead The Blind

0
1264
Foto: Nalle Magnusson

Det danske rock-band H.E.R.O. er snart klar med deres tredje og til dato mest hårdtslående album “Alternate Realities”. Fredag den 11. februar udkom albummets tredje single “Lead The Blind”, men allerede tre dage før udsendte bandet en lyrikvideo til tracket.

“Lead The Blind” illustrerer på fornem vis bandets unikke fusion af hard rock og fængende pop og gæstes af Philip Strand fra svenske Normandie, der forvandler singlen til en vaskeægte skandinavisk rock-duet.

Den tunge lyd på “Alternate Realities” balanceres af H.E.R.O.’s catchy melodier, den storslåede produktion og en personlig tematik, der tager udgangspunkt i sanger, guitarist og sangskriver Christoffer Stjernes egne oplevelser. Teksterne på det nye album, herunder “Lead The Blind” omhandler et traume og brud i Christoffers familiære relationer. Han fortæller: 

“Jeg kommer fra en religiøs familie, og da jeg brød med de religiøse rammer, startede en masse konfrontationer med stort set hele familien. Pladen handler på ingen måde om religion, men om de traumer og svigt, jeg har oplevet, da jeg måtte bryde al kontakt til min familie. ‘Lead The Blind’ handler om at skulle se sig selv i et nyt lys, og prøve at navigere i en ny virkelighed, som man aldrig tidligere har stået i. Titlen er egentlig, uden at vi tænkte over det, – et bibelcitat, og det passer slående på min situation.”

Siden H.E.R.O. startede som trio i 2014 har de markeret sig som et af Danmarks mest kompromisløse bands og uden slingren insisteret på sin egen hårde, hypermelodiske og stort lydende rockmusik. H.E.R.O.’s særegne sound ramte verden på debutalbummet “HUMANIC” fra 2019, hvorfra singlen “Superpowers” lå nummer et i fire uger på den internationale hitliste i Japan. Her turnerede bandet med legenden Slash og spillede sine første headliner-shows i Japan og DK.

I 2020 fik sanger/guitarist Christoffer Stjerne, guitarist Søren Itenov og trommeslager Anders Kirkegaard følgeskab af en af Danmarks mest markante bassister Johan Wohlert, og sammen udgav de H.E.R.O.’s andet album “Bad Blood” til stor bevågenhed i ind- og udland. 

H.E.R.O.’s tredje album “Alternate Realities” er produceret af H.E.R.O. og Jacob Hansen og udkommer den 18. marts 2022 på Mermaid Records.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here