lil cat: hvor andre par går til swing eller bridge, så er musikken vores ting

0
1235
Foto: Sara Kofoed-Nielsen

Din mor havde ret – det ER sundt at kede sig. Beviset er en ny dansk lo-fi duo, lil cat, der med deres upolerede musikalske udtryk er resultatet af Corona-epidemiens isolation og den kedsomhed den medførte i foråret 2020. Den 13. november 2020 er kæresteparret klar med deres første single “i wanna die with you (tomato juice)”.

En ny dansk lo-fi popduo, bestående af kæresteparret Mads Vadsager & Cathrine van Leeuwen, er beviset på, at kedsomhed oftest medfører kreativitet. I deres tilfælde blev det faktisk springbrættet til et nyt musikalsk projekt, lil cat, hvor de med catchy melodier og skramlede beats behandler parforholdets store og små problemer med humor, ærlighed og charme – alt sammen direkte fra parrets eget soveværelse.

Det hele startede, da corona-epidemien brød ud i foråret 2020. Som alle andre, gik Mads og Cathrine i isolation – og som alle andre begyndte de hurtigt at kede sig gevaldigt.

“Altså vi røvkedede os. Vi havde en meget lille lejlighed, så vi fik lov til at låne min mors og fars sommerhus i den periode, hvor alt var lukket ned, og så spurgte Cat, om vi ikke skulle tage noget musikgrej med,” fortæller Mads Vadsager og fortsætter:

“Vi har i lang tid holdt os fra, at lave musik sammen, for der er jo noget utrolig kikset ved “kæresteband”-konceptet, og vi har nok haft en idé om, at man ikke skal blande parforhold og arbejde sammen. Det er bare noget bullshit, har vi fundet ud af.”

I takt med at flere og flere numre kom til, blev projektet da også en langt vigtigere og mere meningsfyldt del af Mads og Cathrines hverdag. Her handlede det ikke kun om aftensmad og tøjvask, men i stedet om en fælles interesse og et kreativt rum, hvor de kunne slappe af og have det sjovt med alle de drømme, frustrationer og usikkerheder, der knytter sig til et helt almindeligt parforhold.

“Det er lidt vores Netflix. Det er jo det vi laver, når vi hygger. Hvor andre par går til swing eller bridge eller et eller andet, så musikken vores ting, og teksterne er derfor også hentet direkte fra vores eget parforhold – om det så handler om min tøjkrise, PMS, eller at jeg gerne vil have et helt fodboldhold af børn med Mads. Det er en slags kreativ parterapi,” – fortæller Cathrine van Leeuwen.

Som lytter inviteres man derfor også helt ind i kæresteparrets soveværelse, hvor de med casual og oprigtige sange deler ud af relaterbare historier og anekdoter. Det er et ærligt og transparent univers, som omfavner bedroom-poppens upolerede æstetik og akkompagneres af Cats smukke, direkte vokal.

Den 13. november 2020 udgav kæresteparret deres første single “i wanna die with you (tomato juice)” via W.A.S. Entertainment.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here