Mellemblond – Blæsten i træerne

0
1005

Efter den anmelderroste og akustiske corona-plade Solregn er Mellemblond tilbage for fuld musik med singlen “Blæsten i træerne”.

Der er igen sat strøm til musikken og i denne omgang har sanger og sangskriver Kristoffer Munck Mortensen kastet sig over et Billie Jean lignende beat og føjer nu en 80’er pop sang til det evigt voksende Mellemblond katalog.

Som lytter begaves man til stadighed med stor musikalitet og ord til eftertænksomhed. Sangen er en forløber for en ny Mellemblond plade der udkommer til efteråret.

Da Verden sidste år lukkede ned formåede sanger og sangskriver Kristoffer Munck Mortensen at indfange den sindsstemning, der var blevet trukket ned over hele kloden, med en stille, eftertænksom og nærværende akustisk plade.

Som en slags modreaktion kommer nu sangen “Blæsten i træerne”, der ligeledes er blevet til under corona-nedlukningen. Med et blik fast rettet mod samhørighed, fest og farver – og ikke mindst genåbningen af samfundet, tager sangen udgangspunkt i de observationer man gør sig, når samfundet synes at være gået i helt stå.

Med formuleringer som “Blæsten i træerne er som blæster i mit sind”, “bølgerne på havet er som blodet i din krop” og “hvem er vi os der tumler her, på jorden mens vi balancerer, på snoren efter bedste manér”, beskriver Kristoffer meget rammende den oplevelse de fleste af os har haft med at bruge mere tid i – og sanse naturen. Samtidig med at større eksistentielle spørgsmål også har presset sig på.

Ordene og teksten spiller op mod et up beat musikalsk bagtæppe med referencer til både 80’er pop og disko, lavet i samarbejde med producer Mads Brinch (Bisse, Folkeklubben, Carl Emil, Jacob Bellens m.fl.).

Selv siger Kristoffer Munck Mortensen om sangen: 

”Da jeg var 12/13 år fik jeg en plade med Ray Dee Ohh i julegave, og så et par måneder efter opdagede jeg Jimi Hendrix. Senere har jeg haft et crush på Nile Rodgers og hans måde at spille guitar og skrive sange på. “Blæsten i træerne” startede sin rejse på akustisk guitar og lever nu et sted imellem dansksproget firser-pop, syrerock og disco. Teksten livede også op af at blive sunget på et beat, man kan danse til.” 

Stor dansk rockpoet

I efteråret sidste år spillede Kristoffer i Go’ Morgen Danmark sammen kollega og artist Kira Skov, der ikke havde nogen betænkeligheder om at samarbejde med Kristoffer og siger om sangskriveren der kan noget særligt med det danske sprog: “Kristoffer er en af vore store danske rockpoeter, og når han synger, lytter man virkelig efter.”

Gennem tiden er det blevet til fem Steppeulvsnomineringer og især pladen “Lysvågen” har markeret sig som en nyklassiker indenfor dansksproget musik og sangskrivning.

“Blæsten i træerne” er den første sang for en kommende Mellemblond plade, hvor der i gang er sat strøm til musikken og som kan mødes live ved fire koncerter her i august måned.  

Sangen udkom via Møs Møs den 30. juli.

Facebook:     https://www.facebook.com/Mellemblond
Instagram:    https://www.instagram.com/mellemblond/

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here