Morten Christensen udgiver debutalbum på dansk

0
655
Foto: Bobby Mandrup

Morten Christensen måtte tilbage til modersmålet for at skildre de kontrastfyldte følelser, der har præget hans liv de seneste to år. Sangene, på det kommende debutalbum “Hvor Alting Begynder”, handler både om at blive alene, men også om at genfinde troen på kærligheden, selvom man er i slutningen af 30’erne og alene med to børn.

Nogen husker måske det hårdtslående WRONG SIDE OF VEGAS, der huserede på både danske og tyske rockklubber i slut-00’erne, eller det anmelderroste folkband Dirty Old Town. Fælles for de projekter var Morten Christensens karakteristiske sangskrivning og vokal. Nu har Morten lagt de engelske tekster på hylden til fordel for modersmålet for virkelig at yde retfærdighed til beskrivelsen af de følelser, der præger Mortens liv som alenefar med to børn:

”Jeg opdagede hurtigt, at jeg kunne kommunikere mere direkte og nuanceret til mit publikum ved at skrive på dansk, og jeg oplevede en kæmpe strøm af ord, der bare ventede på at komme ud af mig, ned på papir og ind i sangene”

Sangene vidner dog også om, at der er lys for enden af enhver tunnel. Med “Hvor Alting Begynder” håber Morten, at andre kan spejle sig i hans sange og måske finde håb og optimisme i hans personlige oplevelser af livets op og nedture. En optimisme der illustreres i sange som den folkede “Skabt Af Sand Magi” og den mere rockede “Drømme På En Snor”.

For Morten var det essentielt, at indspilningsprocessen hos produceren Søren Brylle blev så nærværende og upoleret som muligt, så nerven og energien afspejlede sangenes tekstuniverser. Derfor er alle sangene indspillet med et enormt fokus på at ramme en livefornemmelse i samspil med hans band “Band Uden Navn” i hans hjemby Odense:

”Fem mand på gulvet, der spiller musik sammen. Det føles bare helt rigtigt at optage musik på denne måde. Musikken opstår i samspil med andre, og den der fuldstændigt umiddelbare glæde ved at spille sammen fornemmer man tydeligt på de ni sange, der udgør det nye album”

I musikkens meget organiske udtryk fornemmer man tydeligt forbillederne Bob Dylan og Neil Young, mens teksterne letter på hatten til danske artister som C.V. Jørgensen og Nikolaj Nørlund.

“Hvor Alting Begynder” udkommer både digitalt og på vinyl den 5. februar og fejres med en releasekoncert på Dexter i Odense samme dag. Herefter følger en turné, der tager ham og hans band, rundt i Danmark og som offentliggøres i begyndelsen af 2021.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here