Sovereign udgiver singlen “Purple Heart”

0
902
Foto: Anna Gabriela Valentinuzzi

Den 25. juni udgiver Danmarks nye pop-rock-trio Sovereign det første singleudspil fra deres kommende EP. Sangen hedder “Purple Heart” og handler om at se indad efter en livskrise præget af alkohol og konflikter.

Bag det nye navn Sovereign finder vi de tre barndomsvenner Frederik Milland, Lous Gjerrild og August Andersen. Med ønsket om at lave musik om ægte følelser uden at pakke tingene ind, har de gennem det seneste år arbejdet på at finde ind til kernen af deres lyd. Det er de nu klar til at præsentere, når singlen “Purple Heart” lander den 25. juni.

“Sangen opstod i virkeligheden i kølvandet på en lidt af en livskrise” siger forsangeren Frederik Milland, der beskriver hvordan han oplevede at miste al tro på sig selv. “Sidste sommer kulminerede det i en kæmpe konflikt med bandet, hvor jeg var skræmmende tæt på at pande Louis en. Jeg følte ikke længere, jeg var god til noget, og i stedet for at kigge indad lod jeg det gå ud over mange af de mennesker, jeg holder allermest af.”

Alle sangene på den kommende EP er skrevet som en kronologisk fortælling om det mørke, Frederik måtte gå til terapi for at kæmpe sig ud af. “For mig handlede det mest om at komme til en erkendelse af, at jeg havde det dårligt, og at det ikke var holdbart at drukne følelserne i fester og alkohol”, siger han og peger på andet vers i i deres dugfriske single, hvor han synger linierne:

“Wondering why as your life pass you by, soothe the pain with the same shit again”

Singlen er første udspil fra den unge trios kommende debut-EP “Wanderer”, der udgives den 27. august i samarbejde med PREP Music, som bandet for nylig skrev kontrakt med. Ligesom de øvrige sange på den kommende EP formes “Purple Heart” af det, de selv kalder en klar æterisk vokal og forførende guitarer, der emmer af ærlighed og kant.

Ligesom i modeverdenen har man gennem den seneste tid kunnet fornemme 90’er fascinationen snige sig ind på den danske musikscene. Sovereign må dog siges at være firstmovers på rockscenen, når især trommernes pompøse stadionlyd bringer mindelser om kæmpehits fra begyndelsen af det årti, drengene selv er vokset op i.

Med de tidligere udgivelser “Smitten by Love” og “The Chain” høstede bandet bl.a. stor anerkendelse hos udenlandske medier som MoggBlogg, der skrev, at Sovereigns energiske pop-rock burde være på alles liste over navne, de skulle opleve live.

Denne opfordring kan nu følges, når Sovereign spiller i Pumpehusets Byhave den 4. juni og på H15 den 2. september.

Du kan følge Sovereigns rejse på instagram: https://www.instagram.com/sovereign.cph/

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here