Siri Birk er aktuel med single samling – og nyt artistnavn

0
649

Longing” er første single-samling fra Siri Birks (Siri Byrkjedal) kommende album “Ways of Being”, og består af 4 numre med længsel som tema.

Efter at den planlagte studiouge i marts 2020 blev aflyst, besluttede Siri sig for at indspille et album i sit soveværelse i København. Sangene blev derefter sendt fra soveværelse til soveværelse i et Europa i lockdown, og udviklede sig til et online indspilnings-projekt med musikere i London, Paris, Oslo og København.

Albummet er en kærlighedserklæring til det sårbare, nære og smukke ved mennesket, og en fejring af livets uforudsigelige rejse gennem op- og nedture, flow og “fuck ups”, længsel og kærlighed.

At længes efter noget, er noget vi alle kender, og måske især i disse dage. “Homesick” er en sang om at længes efter et hjem. Ikke nødvendigvis hjem til et specifikt sted, men til hjemfølelsen, i sig selv, hvor man er, i det der findes omkring en.

Det kan være svært at vide, hvor følelsen af hjem kommer fra. Den kan opstå pludselig, uden forvarsel, eller være fraværende uden at man ved hvorfor eller hvornår den forsvandt. Er det noget man finder i stedet man bor? I det man gør? I de mennesker, man møder? Er det noget, der findes i hjembyen? På landet? Tilhører det fortiden, fremtiden eller kan det også være her og nu?

“Som Nordmand bosat i Danmark, har jeg mange gange kunne mærke en længsel efter bjerge og uberørt natur. I nogle perioder har det føltes som at ‘hvis jeg bare havde haft bjergene omkring mig’, så ville livet have været nemmere, og hjemfølelsen været der. Gennem et specielt år hvor stilhed, langsommere tempo og mindre kontakt har været i fokus, har hjem, længslen og leden efter det, været et vigtigt tema i mit liv”, siger Siri Birk om sangen.

“Longing udkom den 8. april 2021 på KOSO.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here