Sofia Hedia siger endegyldigt farvel

0
929
Foto: Daniel Buchwald

Som en magtdemonstration i sangskrivning kommer Sofia Hedias nye single “Jeg Er Done”, som er en ligeså stærk menneskelig kraftpræstation i sin fortælling om at finde modet til at sige endegyldigt farvel til en, man har elsket.

“Tak for det brev du sendte mig i februar
og undskyld der gik lang tid før du fik svar
har ik’ glemt dig, selvom det september”
(Jeg Er Done)

Da der landede et brev i februar forrige år hos Sofia, blev hun igen indhentet af en fortid, der insisterede på en plads i nutiden. Efter et halvt års grublen over svaret satte hun sig ned for at skrive. Svaret kom aldrig afsted, men det blev til en sang, der står som et stærkt udsagn om at sige fra, når relationer er så usunde, at man mister sit eget fodfæste i dem.

“Vi byggede drømme op
det blev en by der brændte sammen
det er det der sker
vi havde blinde passagerer”
(Jeg Er Done)

Hedia maler historien op med sin klare, intense vokal og frigiver både power og hjerteblod. Det er universel sangskrivning – råt optaget på et stueklaver og enkelt produceret, så både den melodiske og den lyriske fortælling står lysende skarpt.

Sofia Hedia udgav i efteråret den første single i en række af nye udspil – den gribende sang til datteren, “Stenbrud”, som bl.a. fik airplay hos DR P4. Både “Stenbrud” og andensinglen “Sygt Forelsket” er skrevet på den anden side af et hårdt og opslidende forhold. Det forhold som hun altså siger endegyldigt farvel til her på tredje udspil, “Jeg Er Done”.

Videoen til singlen er en live session optaget med fuldt band i en grusgrav – en kulisse der afspejler både det smukke, dramatiske og rå, der bor i Hedias sange.

Sofia har de seneste år markeret sig med sin varme, ærlige pop fra et voksent perspektiv. Hun udgav i 2019 det meget roste album “Drømmespind”, hvorfra singlen “Spøgelser” roterede på P4.

De nye sange er skabt i samarbejde med producer Birk Nevel.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here