Ukueligt optimistiske Josa Barck sender sit hidtil skarpeste single-udspil på gaden

0
912

Josa Barcks nye single Twentytwenty(1) samler depechen op, hvor forårets single ‘The Future’ slap den.

Twentytwenty(1) er et knivskarpt popnummer, hvor inspirationen fra nogle af 80’ernes store koryfæer, møder det ekstremt farverige og synthesizer-tunge psych-pop univers man kender fra Josa Barcks tidligere udgivelser.

Singlen ligger sig i lige mellemrummet, hvor Bowies kindben stod allerskarpest, og David Byrne (stadig) bare gik i gråt jakkesæt – hvor Talking Heads efterhånden havde lært at spille, og verden lige havde opdaget Juno 60.

Der er noget umiskendeligt optimistisk over Josa Barck, der manifesterer sig i både lyrikken og det farvestrålende lydunivers – Hele universet er gennemsyret af en grundlæggende tro på fremtiden, og en urokkelig tro på, at bedre tider venter forude.
Der drømmes muligvis om en lys fremtid, men uden på noget tidspunkt at tabe blikket for nuets skønhed.

Twentytwenty(1) er et track der på en gang beskriver samtiden i al sin umiddelbare gru og vælde, men også fortæller os, at alt nok skal blive godt igen.

Hvorfor netop en jubeloptimistisk sang om fremtiden, når nutiden nu lader til at gå ad helvede til?

“Jeg har opdaget, at jeg skriver mere terapeutiske sange end jeg troede – De kriser vores verden gennemgår – krige, klimaforandringer, pandemier – You Name It – har de seneste år været synkrone med en grundlæggende identitetskrise i mit eget liv – Og hvordan behandler man en krise musikalsk?

“Man kan skrive sange om hvor hårdt det hele er, eller man kan skrive sange om hvor fantastisk det hele faktisk også er, hvis man kigger efter, og hvor godt et sted man er på vej hen.”

“Optimistiske sange så stædigt, at man til sidst selv tror på det.”

“Lige nu er måske det helt rigtige tidspunkt at udgive et åbenlyst sommertrack på. Det er netop nu, hvor vi står i lort til halsen, og sommervejret virker uoverskueligt langt væk at jeg tror der er brug for den slags musik – ikke ubekymret, ikke en virkelighedsflugt – bare optimisme”

Josa Barck har igen allieret sig med producer Brian Batz, der udover sit eget band Sleep Party People, står bag en række markante danske udgivelser – fra Fallulah og Mikael Simpson – til Trentemøller, og Oh Land.

Et samarbejde der giver Josa Barck et strukturelt og stramt modstykke, der spejler og udfordrer det flyvske og storladne lydunivers.
Ikke mindst et samarbejde der landede forårets single ‘The Future’ i fast rotation på P6, og gav massiv radio-airplay sydpå, i Tyskland, på en række af landets største stationer.

Om referencerne i musikken, og inspirationen til nummeret fortæller Josa Barck:

“Det er som om, at lyden af et årti har åbnet sig op for mig. Engang var det noget man lagde en ironisk distance til – noget var fedt, fordi det var sådan lidt ’80’er agtigt’ – på den der kiksede skulderpude-måde.

“Der er en æstetik jeg som jeg føler jeg har været kulturelt blind for – og en undergangstematik omkring Den kolde krig, og frygten for atomkatastrofer i meget af musikken fra de sene 70’ere og det meste af 80’erne, som er en utrolig stærk modvægt til den, til tider, meget polerede musik, og som ikke mindst ræsonnerer enormt godt med hvordan jeg oplevet verden ser ud idag.”

Twentytwenty(1) er 2. single ud af tre fra det kommende album med planlagt release til foråret 2021, og udkommer i DK på Tangleville Records i samarbejde med WonderWhy Music, og i Tyskland, Østrig og Schweiz på det Hamburg baserede Popup Records.

Twentytwenty(1) er ude den 30. oktober 2020.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here