Ung kærlighed og countryvibes på sommerens bourbon-banger fra Lasse Storm

0
720
Foto: Anders Uhl

I januar i år solodebuterede Lasse Storm med den personlige og rørende single “Holmegårdsvej”, som afslørede en mere akustisk og countrypræget singer/songwriter stil, end vi har kendt ham for i DØR NR. 13.

Nu er han klar med opfølgeren “Ung, fuld og dum”, der tager tendenserne fra “Holmegårdsvej” skridtet videre med både steel guitar og train beat i en flabet flirt med americana-inspireret indiepop.

“Ung, fuld og dum” er draget fra Lasse Storms erindringer. Fra barndommen i Fensmark, som vi fulgte i “Holmegårdsvej”, bliver vi med den nye single taget med ind i en personlig fortælling om tilværelsen som rodløs teenager i provinsen.

”Sangen er en hymne til ungdomsforelskelser, og alt det der var, men aldrig blev til mere”, fortæller Lasse. ”Det er et livtag med min egen historie. Jeg tror på, at de autentiske beretninger, alle de små historier, vi hver især bærer, har en kæmpe betydning i vores fælles forståelse af hinanden som medmennesker”.

Det flabede, ærlige udtryk er Lasses trademark. Det gælder både i teksterne og musikken. Ligesom “Holmegårdsvej” er “Ung, fuld og dum” skabt af en organisk, akustisk lyd – et musikalsk vink tilbage til hans opvækst i og omkring Folkemusikhuset i Fensmark, hvor han tilbragte en del af barndommen omgivet af folkemusik, teater og jambands.

”Siden dengang har jeg haft en kærlighed til alt, der bare smager lidt af hillbilly. folk, country og visetraditioner. Jeg har bare aldrig lykkedes med at omsætte det til andet end en skabsaffære før nu.”

Lasse Storm forener med sit soloprojekt, sin historie med sin nutid, provinsen med storbyen og musikalske traditioner med nybrud. Men det vigtigste har været at holde det ærligt – og organisk:  ”I en verden hvor vores overforbrug af kulfyret elektricitet er ved at smadre jorden, er det jo næsten et klimaaktivistisk politisk valg at spille akustisk musik, en slags musikalsk veganisme!”, griner Lasse.

Musikvideoen til “Ung, fuld og dum” er instrueret af Anders Uhl og gæsten i baren spilles af Mads Uhl. Lasse og Uhl-brødrene har kendt hinanden siden de gik i børnehave sammen i Fensmark.

“Ung, fuld og dum” er produceret af Søren Christensen (Fallulah, M.I.L.K., Tim Schou, The Blue Van m.fl.)

Debutalbummet “Holmegårdsvej og andre historier” udkommer til efteråret.

Følg Lasse Storm

Instagram:http://www.instagram.com/lassestorm13/
Facebook: http://www.facebook.com/lassestorm13

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here