VILMA’s Lysere Dage

0
880
Foto: Malene Nelting

Nordjyske VILMA udgiver single og annoncerer debutalbum op til længere Danmarksturné.

Bag kunstnernavnet VILMA finder man Marie Vilsbøll – en 26-årig kvinde med benene solidt plantet i den jyske muld. VILMA laver dansksproget, nærværende popmusik med håbet om at give lytteren en forudsætning for at bearbejde noget inderligt. Med afsæt i kærligheden til sin opvækst i det vestjyske favner VILMA både magien, det simple og det komplekse i at være et meget følsomt menneske.

Med sit kommende debutalbum “kærlighedserklæringer” trodser VILMA sin indre følelsesforskrækkede ærkejyde og deler ud fra sit personlige følelseskammer. Her fokuserer hun på kærlighed og de følelser, som hun altid har været bevidst om, men som hun aldrig rigtigt har sagt højt. Med sin musik er VILMA blevet en stemme for dem, der har svært ved at sætte ord på de mest banale, men betydningsfulde følelser.

“Jeg har i skabelsen af mit kærlighedserklærings-projekt fået bearbejdet store dele af min angst. Jeg har haft, hvad jeg bedst kan beskrive som en lidt ’typisk dansk’ tilgang til at snakke om følelser, hvor jeg hellere har villet ignorere dem og ”løbe det væk”, hvis jeg var ked af det. Jeg forstår godt, at man ikke skal dvæle og forsvinde væk i sine følelser, men slet ikke at snakke om dem, gør lige så meget skade”, fortæller VILMA.

Albummet består dermed af ærlige fortællinger med udgangspunkt i VILMAs nærmeste relationer og dertilhørende emner, som hun har haft brug for at tale om med hver enkelt relation.

Den 20. januar udgav musikeren næste single fra pladen. Sangen hedder ”Lysere Dage” og portrætterer relationen til hendes bedste ven.

“I 2017 følte jeg, at jeg mistede min bedste kammerat. Jeg var i starten ikke klar over, hvorfor han så pludseligt forsvandt ud af mit liv. Han stoppede faktisk bare med at være tilgængelig, og jeg kunne godt fornemme, at de få gange, jeg nåede igennem til ham, fortalte han ikke hele sandheden”, fortæller VILMA.

Vennen gik igennem en svær tid og ønskede ikke, at VILMA skulle se ham sådan. VILMA uddyber:

“Jeg blev insisterende, hvilket ikke altid var nemt for ham, men han har sidenhen takket mig for det. De gange vi mødtes og snakkede sammen, fokuserede han på at få mig til at grine trods sin egen kamp. Jeg synes, det er så fint, hvordan man kan være hinandens sole, og at de bedste venner må være dem, der lyser ens dag op, selvom man ikke selv synes, man er besværet værd”.

Det seneste år har VILMA markeret sig som en ny lovende liveartist på den danske musikscene – bl.a. som support for Mads Langer, Carl Emil Petersen, Signe Svendsen og Annika Aakjær. Hun har sågar været med Signe Svendsen på tour som en integreret del af musikerens band. Navne som Benjamin Hav, Teitur og Jonah Blacksmith har sendt anerkendende ord VILMAs vej og delt de små covers, hun lavede af deres sange under sit kreative tiltag, karantænecovers.

VILMAs debutalbum udkommer den 21. april – på hendes egen fødselsdag – som et symbol på, at albummet som helhed er en kærlighedserklæring til VILMA selv. Pladen udkommer også i en selvdesignet vinyludgave med små historier og illustrationer til hver sang. Op til udgivelsen kan man opleve VILMA live over hele det danske land.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here