Antiplanet: “Note To Self”

0
971

“Note To Self” er førstesinglen forud for danske Antiplanets kommende debut-EP, “Benspænder”. Den elektronisk-bårne sang når vidt omkring i det energiske spektrum, og er et billede på et enkelt individ, som føler sig fanget i en verden, der kører alt for hurtigt til at man kan følge med.

Musikken er blevet til under desperation og følelsen af afmagt, som den globale pandemi har været skyld i – eller blot gjort værre, og som tydeligt har optegnet hvilke uoverskueligt store problemer, menneskeheden er nødt til at tackle, og hvor svært det kan være for den enkelte at se sin plads i verden i et sådan perspektiv.

Der er ikke så subtile observationer af en throwaway-kultur, der har spredt sig til at gælde den menneskelige tilværelse, og der bliver malet kontraster mellem trangen til at finde sin lille plads og mening i livet mod en verden der, tilsyneladende, samtidig er på vej mod afgrunden.

Musikken starter med et blidt, uskyldigt tema, som erstattes af en pumpende, Robyn-influeret synthbas, for derefter at kulminere i et stort teatralsk omkvæd:

“Transmittér
før i morgen trænger gennem mit panser
at vi sender vores kondolencer til den næste generation.”

Lyrikken maler et billede af en hovedperson, som enten med fuldt belæg har givet op, eller bare ikke vil se i øjnene at vedkommendes handlinger ikke er langtidsholdbare. Der bliver febrilsk søgt naive løsninger på store problemer:

“Jeg må få mig en hobby
så jeg kan
begynde at vise mit værd”

som til sidst bliver erstattet af et mere bønfaldende spørgsmål:

“Man kan vel altid få en ny krop?”

Absurditeten og de apokalyptiske temaer kan synes voldsomme– men efter en global pandemi har sat hele verden på pause, er det muligt, at man lige giver den slags budskaber lidt mere opmærksomhed end hvad man ville have gjort hidtil.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here