Debut-single: “De Kommer Flyvende”

0
1689
Foto: Therese Vadum

SALLY er ude med debut-singlen ”De Kommer Flyvende”. En sang, der konfronterer og stiller spørgsmål til forestillinger om præstationsangst og forventningspres fra verden omkring dig. Et pres, der hos tekstforfatter og forsangerinde, Sally Errebo-Brandt, forårsagede en årelang skriveblokade og mangel på kreativitet og inspiration. Det dynamiske lydunivers henstiller lytteren til en virkelighedsfjern følelse af at være i frit fald.

Det debuterende band, SALLY, laver lyrisk indierock på dansk. Med deres debut single, ”De Kommer Flyvende”, tager de lytteren med ind i en verden af dualiteter og konfrontationer. Et sted hvor forventninger til at ville det hele clasher med følelsen af at skulle for meget. Et sted hvor omverdens krav kommer flyvende fra alle sider, ridder dig som en mare og sætter sig fast med næb og klør i dit sind. Et sted hvor den nemmeste vej ud er at løbe sin vej og aldrig se sig tilbage.

Det kan lyde som et meget mørkt sted, men imellem linjerne på sangens kontante tekst, ligger en skjult og håbefuld opfordring. En provokation, der skal få lytteren til at turde tage stilling, stille spørgsmål og sætte grænser for sig selv og sit liv. Forsangerinde og tekstforfatter, Sally Errebo-Brandt, uddyber:

“Det er ikke mange år siden, jeg selv befandt mig et sted i livet, hvor alting voksede mig over hovedet. En tid, hvor jeg brugte al min energi på at opfylde det, jeg troede var alle andres forventninger til mig. Jeg havde de tungeste skuldre nogensinde og en hemmelig drøm om at give op løbe fra det hele. Det var fra dette sted, jeg sagde stop og startede forfra”

Stemningen i nummeret er præget af kontrasten mellem Sallys følsomme, blide vokal og trommernes hårdtslående, rockede trommebeat. Med et fangende klavertema, der gentagende gange kalder på lytteren, bevæger nummeret sig fra en oplevelse af at være fanget under vand til en kulmination af opløftende og frit flyvende synth- og guitarfigurer. En oplevelse af den forvandling, der ligger i at opdage sig selv på ny. At turde sige fra over for det, der dræner, udtørrer og udmatter og i stedet omgive sig med det, der får dig til at blomstre. Sally Errebo-Brandt uddyber:

“En dag gik det op for mig, at jeg havde mistet lysten til at skabe og være kreativ. I min higen efter at opfylde udefrakommende krav fra f.eks uddannelsesinstitutioner og mine påtagede forestillinger om, hvad det ville sige at være musiker, havde jeg mistet kontakten til mine egne behov og meninger fuldstændig. Jeg besluttede derfor at skære ting i mit liv fra, der ikke nærede min egen opblomstring og kreativitet. Det var faktisk ud af den beslutning, at visionen om SALLY fik plads til at vokse og til sidst blev skabt.”

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here