Electro-rock-kvarteten ISOGENIC udsender debut-EP om seksuel frigørelse og afvisning af toksisk maskulinitet

0
1006
Foto: Mathias Berner Andersen

Den 12. november udsendte den københavnske elektro rock-kvartet ISOGENIC sin debut-EP “Diffraction”. Første udspil fra EP’en var singlen “I Include You” som udkom sammen med en virtuos livesession.

I oktober udkom andensinglen, den yderst catchy “Going Nowhere” sammen med en smukt koreograferet dansevideo, skabt af instruktør og scenograf Azadeh Ghavamrad, som også stod for livesessionen samt EP’ens artwork.

På EP’ens fire sange forener bandet det syntetiske med det organiske og det skrøbelige med det grandiose i en både maksimalistisk og nærværende sangskrivning, der går ind i den menneskelige psykes afkroge og på terapeutisk vis omhandler undertrykkelse, seksuel drift og længsel. Frontmand Emil Lundbak siger om “Diffraction”:

“Diffraction er et forsøg på at lave et grænseløst og kompromisløst univers, hvor frigørelsen er overskriften, både i teksten, energien og i musikken. Mit mål er at kunne skabe rum til en smule mere frihed, især når sangene skal spilles live, og mine medmusikere giver sangene deres personlige præg. EP’en er første kapitel i Isogenics rejse imod frigørelsen fra skammen, angsten og selvreguleringen.”

ISOGENIC er producer, sangskriver og multiinstrumentalist Emil Lundbaks passionsprojekt – en musik og et band, der er vokset ud af en personlig proces, hvor Lundbak har fundet ind til det, han allerhelst vil udfolde menneskeligt såvel som musikalsk. Lundbak har spillet musik i mange år, herunder med de nuværende medlemmer i andre sammenhænge, men med ISOGENIC er der opstået en organisme, som har antaget sin særlige form af egen vilje.

ISOGENIC betyder ”når 2 organismer har samme, eller næsten samme genetik”. Bandets lyd fusionerer i denne ånd det elektroniske og synth-baserede med det håndspillede og rockistiske og skaber en sammenhængende organisme. Musikken fremstår dualistisk i sin brug af kontrasterne mellem det storladne og det underspillede, mellem det simple og det komplicerede. Dette skaber en spænding, der retfærdiggør bandets instrumentale udbrud.

På ”Diffraction” er undertrykkelse den gennemgående lyriske understrøm – undertrykkelse af vrede, af glæde, af tiltrækning, af omsorg og sårbarhed. EP’en handler både om den medfølgende frustration ved undertrykkelsen, som vi udøver overfor os selv, og ligeledes dén undertrykkelse, der kommer udefra. Men EP’en handler også om dén energi, der bliver frisat, når individets indre oplevelser får plads, får lov at fylde og får lov at blive udtrykt. 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here