En undergangsplade man kan danse til

0
965

DØR NR. 13 er Danmarks utæmmede genrebastard – med vildskaben i hjertet og nødvendigheden i kroppen har de siden debuten i Karrierekanonen vægret sig ved at blive sat i bås. Da de gik i studiet i år, var det for at indspille en EP, men de kom ud med et helt album. Førstesinglen Genfærd har roteret massivt på P6 og varslet et album, der afsøger det dysfunktionelle i os selv og i mellem os.

Siden begyndelsen har DØR NR. 13 været deres egne. Fra de helt tidlige hjemmegroede sologaragedemoer, til de senere ”postpunk møder Kim Larsen på speed”-tracks på succesdebuten “Verden i flammer” har gruppen spillet helt efter deres egne regler. På det kommende selvbetitlede album leverer de førstehåndsberetninger om dysfunktionelle relationer i et fremadstræbende mix af punk, pop, rock og urban, der råt og ærligt udfordrer rammerne for, hvad man kan tillade sig i dansksproget rockmusik anno 2020.

Døren ind til det usagte

DØR NR. 13 åbner ind til det usagte imellem os. Derinde hvor mørke og destruktive kræfter råder, mens kærlighed og håb spræller i nettet. Derinde gemmer sig en bevidsthed om en verden i kramper – og en undren over hvorfor det konstant går galt, når vi alle ønsker det gode.

”Jeg tror i høj grad mine sange handler om at lokalisere de indre sorte huller – sætte dem i spotlightet, så man måske kan gå uden om dem”, fortæller Lasse, som skriver teksterne til bandets sange.

Fra EP til album

Det nye album var planlagt som en EP, en side B til sidste års anmelderroste “Side A” men endte med at blive et helt nyt album.

Lasse forklarer, hvordan 7 sange pludselig blev til 12:

“Vi isolerede os selv i et sommerhus helt yderst på spidsen af Sjællands Odde. Jeg tager tit derop for at skrive. Mørket er massivt deroppe om natten. Det er så tæt, at det sitrer og de eneste lyde er vinden, der hvæser om kap med spøgelserne i dit hoved. Pludselig stod det bare klart, at vi havde for meget materiale til kun at lave 7 sange. Vi ville hellere lave et stort værk. Et helt univers. Et monster af et album. ”

Et svendestykke

Derfor er albummet også selvbetitlet. Det er DØR NR. 13s svendestykke. Et produkt af de fem medlemmers fælles DNA.

”Der er noget grundlæggende rituelt i menneskers udtryk gennem musik. Det element er stærkt, når man er et sammentømret band – et broderskab. Der er noget ægte og betydningsfuldt i det, som står i kontrast til en verden af fake news, individualister og destruktive tendenser. I fællesskabet i musikken er der en vild synergi. Musikken kanaliserer noget magisk”.

Referencerne på albummet spænder fra Wagner og Maui Wowie til Bibelen og Dodo and the Dodos. Albummet igennem veksles der mellem det håndspillede og det programmerede. Mellem fuldfede studieproduktioner og DIY smadder, spoken word-, samples og lo-fi hjemmestudieelementer.

Genrer og udtryk blander sig i en gennemarbejdet helhed, der hviler på en nerve der er umiskendeligt DØR NR. 13. En nerve der pure nægter at finde sig til rette, nogen som helst andre steder end lige, der hvor det passer dem.

Albummet “DØR NR. 13” er produceret i samarbejde med fire af landets fremmeste producere: Jens Benz, Rune Rask, Søren Christensen og Christian Ki Dall.

“DØR NR. 13” udkom den 16. oktober 2020.

Følg DØR NR. 13 her:

www.dornr13.dk
Instagram: @dornr13
Facebook: https://www.facebook.com/dornr13/

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here