Gothpop og en gudsbenådet rock-vokal

0
888

»Fuck, hvor er jeg dårlig til at leve livet!« har dansk-færøske Brimheim sagt om sig selv – spoken like a true millennial.

Ikke desto mindre har hendes indre eksistentielle kaos affødt et usædvanlig smukt gothpop-univers, hvor bedrøvet guitar i samspil med hendes dybe, inderlige stemme kan få tiden til at stå stille.

Bag navnet Brimheim finder man sangerinde og sangskriver Helena Heinesen Rebensdorff, hvis kunstnernavn betyder “brændingens hjem” og stammer fra hendes færøske ophav.

Brimheim udgav sin debut-EP “Myself Misspelled” i 2020 og høstede store roser fra adskillige danske medier og dagblade. Singlen “Exquisite Bliss” blev desuden “Ugens Uundgåelige” på P3 og fik plads på Soundvenues top track-liste. 2020 var også året, hvor blev Brimheim nomineret til den danske kritikerpris “Steppeulven” i kategorien “Årets håb”.

Den 2. april udgav Brimheim sin nyeste single “Call It What You Want”.

Om “Call It What You Want

Sangen udspringer af en meget specifik oplevelse, Brimheim havde, da hun for år tilbage overnattede hos sin kæreste Lorri, som Brimheim i dag er gift med. Lorris forældre – særligt hendes mor – er ikke accepterende overfor Lorris homoseksualitet, og Brimheim havde derfor kun mulighed for at overnatte, fordi Lorris forældre var ude og rejse. Brimheim sov dog ikke særlig meget, da hun konstant lå og var bange for, at Lorris forældre skulle komme hjem og gå fuldstændigt amok. Her oplevede Brimheim på egen krop den rædsel, som Lorri har måtte kæmpe med hele hendes liv:

“Hele sit liv har hun levet med den form for ulmende frygt. Frygt for ikke at blive accepteret, frygt for at blive udstødt fra sin familie og for at blive opdaget i en af de løgne, hun har været nødt til at fortælle, for at kunne overleve”, fortæller Brimheim om Lorri.

Udover at være en hymne for personer, der har oplevet ikke at blive accepteret på grund af deres seksualitet, så er sangen også en hyldest til kærligheden og en tro på, at den vil sejre. Melankoli, smerte, håb, kærlighed og varme i fin fusion. 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here