“Igen” ny single fra folk popperne Laursen

0
502
Foto: Geraldine Thenoux

Godt og vel tre år og et hav af koncerter efter den anmelderroste debutudgivelse er folkpop bandet Laursen atter klar til at dele knivskarpe musikalske samfundsbetragtende lussinger ud.

I første omgang på singlen ”Igen”, som er et organisk, uptempo og fængende folkpop nummer, der mellem forbitrede betragtninger om ledighedens passivisering fremmaner motiver af nikotingule vægge og billige lædersofaer. Singlen ledsages af en flot musikvideo.

“Igen” er forløber for Laursens kommende fuldlængde album, ”Brændenælden”, der udkommer den 7. maj og byder på en håndfuld sange, som på hver sin måde omhandler og hylder de mennesker i samfundet, der ikke lever op til vores forventninger, og som tiden er løbet fra. De personer som ikke lige passer ind.

Twangy banjo, blød percussion, melodisk bas og knivskarpe vokalharmonier , der flettes elegant sammen med Andreas Laursens let hvæsende vokal, udgør lyduniverset på ”Igen”, hvor Laursen kvintetten endnu engang formår at kombinere melodisk og fængende folkpop med farverige, satiriske og tankeprovokerende tekster, der indimellem kradser befriende bramfrit som sandpapir.

Rent lyrisk beskriver den aktuelle klagesang en ”Groundhog Day” lignende tilværelse, hvor dagene flyder sammen i én pærevælling, og sæsonerne skifter u opdaget. Det liv hvor onsdag lige så godt kunne være fredag. Det liv hvor det eneste holdepunkt er mødet med sagsbehandleren på jobcenteret og tanken om lommepengene, som snart tikker ind på kontoen.

”Igen” er en sammenbidt anklage mod den klientgørelse, der opstår som følge af en udvikling i bistandssystemet , hvor individer bliver til numre og bureaukrati et mål i sig selv, fortæller sanger og sang skriver Andreas Laursen, der synes, det er på sin plads med en opsang til systemets drænende anonymisering af de borgere, som befinder sig på kanten eller på bunden.

I musikvideoen til den aktuelle single sætter Laursen en række scener, der med hver de res symbolik og værdiladede genstande billedliggør den forfaldne tilstand og det virkelighedsfjerne system, som den ledige er holdt fast i.

Laursen udgav i 2018 deres debutalbum ”Nutidslevn”, der blev taget godt imod af både radioer og anmeldere. Band et blev da også belønnet med folkemusikkens sangskriverpris Årets Helge 2019 samt to Gaffa nomineringer som hhv. Årets Nye Navn og Årets Solist. Også på live og festivalscenerne rundt om i Danmark har der været bud efter bandet, som indtil videre har spil let på bl.a. Skagen Festival, Tønder Festival, Musik Over Præstø Fjord og Kun For Forrykte Festival.

Laursen er:
Andreas Laursen Sangskriver, vokal, guitar
Martin Caspersen Guitar, mandolin, vokal
Markus Nederby Banjo, guitar, vokal
Rune Petersen Bas
Jonas Laursen Trommer

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here