jane “NLT (What Erykah Said)”

0
1513

Den københavnske RnB-duo jane udgiver deres nye single “NLT (What Erykah Said)” fredag d. 25. september.

Singlen er en stærk produktion, med en inderlig fortælling om forholdets udfordringer, når man oplever kemi med et andet menneske, end sin kæreste.
“NLT (What Erykah Said)” akkompagneres af en æstetisk musikvideo produceret af Asbjørn Rosenlund, der skaber et univers, hvor musikken får liv og udfolder sig.

Johanne Frandsen og Jason Cameron, de to unge musikere og sangskrivere bag jane, begyndte at lave musik sammen for to år siden, som en slags selvterapi. De to gymnasievenner mødtes under et træ i en park på Nørrebro, med en six-pack, for at glemme deres hjertesorger. Dagen endte ud i en spontan tur sammen i studiet, hvor de hurtigt fandt ud af, at de gennem musikken kunne bearbejde de følelser de hver især bar rundt på.

“NLT (What Erykah Said)” er duoens tredje single og stærkeste nummer til dato. ”NLT” står for ”next lifetime” og, som Johanne fortæller, omhandler teksten; ”… første gang man oplever at føle kemi og tiltrækning til en person, som ikke er ens kæreste. Og at finde ud af at det måske er ok? At man ikke nødvendigvis elsker sin kæreste mindre selvom man føler sig tiltrukket af andre.” På den måde er teenagepigen jane fra de tidligere dagbogs-tekster, blevet lidt mere voksen.

I lydbilledet møder vi to trommesæt, der spiller mod hinanden; jazztrommer og bossa nova rytmer, med et pulserende kick i midten, der bindes sammen af store synthflader. Det kaotiske trommespil kan siges at afspejle hovedpersonen i tekstens dilemma.

Tematikken om ung kærlighed, og den frustration der følger i forsøget på at navigere i disse følelser, florerer generelt i janes tekster. De har en øm, inderlig og hudløs ærlig tilgang til tekster, og når dette kombineres med deres balancerede mix mellem pop og indie, opstår der en intensitet der er svær ikke at være nysgerrig på.

janes tidligere udgivelser har fået flot opmærksomhed hos Bands of Tomorrow der bl.a. udvalgte dem som Ugens Upcoming tidligere i år. I efteråret ’19 spillede de deres debutkoncert til Uniradioen Præsenterer i Huset i Magstræde, og udover den kommende officielle musikvideo, bliver ”NLT (What Erykah Said)” også lanceret med en livesession, der er optaget en smuk sommeraften og indfanger sangens følsomme og rørende stemning. Singlen er mixet og masteret af Peter Sloth i TAPF studio (Lydmor, LOLA, Scarlet Pleasure m.fl.) og er første udspil fra deres kommende debut-ep, der forventes ude i foråret 2021.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here