The Lost Weekend – What’s My Dream

0
411
Foto: Maria Amtoft Mikkelsen

Det københavnske band udgiver endnu en drømmende grunget single og annoncerer samtidig udgivelse af deres debutalbum senere på efteråret. Sangen balancerer håb og apati med et blik på Verden og et blik indad og spørger “What’s My Dream?” Fortsat i et alt-rock univers der tidligere har kastet sammenligninger til My Bloody Valentine og Stone Roses af sig.

“Gun shots fly
Earth Turns dry
A Burning House
Human Rights
What’s my dream?
Tell me what’s my dream?”

Således messer den karismatiske frontmand Jefrrey Hesselund, der i løbet af sangen nærmest slår et mantra fast, der spørger, undrer, observerer, mærker, søger, håber og appellerer til empati med et blik for apatien og en jagt på mening. Sangen, som er den fjerede fra bandets debutplade der kommer senere på året, synes at være endnu mere aktuel nu end da den tog form for et par år siden, og tiden er måske inde for at vi alle finder en fælles drøm?

Og denne vekslen mellem drømme og det reelle og det derimellem liggende limbo, er et gennemgående tema for bandets udtryk og tekstunivers, der underbygges af tranceskabende shoegaze-greb og energiske udbrud, med klare referencer 90’ernes alternative rockscene:

”Lydmæssigt er What’s my dream opstået ud af en venden tilbage til 90’ernes formative grunge. Det føltes lidt ‘over the top’ i tilblivelsen, men godt alligevel. Der blev leget med nye, åbne tunings, vib armen, chorus og fuzz pedaler. Dinosaur Jr., Nirvana, og måske lidt 80’er The Cure vibes også. Et af de numre hvor det er groove og feel der bærer omkvædet, og et rocknummer med et ‘drop’”, beskriver guitarist og sangskriveri bandet, Jakob Birch Sørensen, sangen.

Følelsernes parallelunivers

Under den titel gav Gaffas anmelder fem stjerner for bandets debutkoncert den 6. maj på Loppen – den dag hvor spillestederne igen åbnede dørene op for publikum efter flere måneders lockdown. Med sammenligninger til My Bloody Valentine, Slowdive og Manchester scenen, blev der begejstret skrevet om hvordan bandet den aften brød igennem lydmuren på et udsolgt Loppen. 

Det er da også et meget erfarent band der udover Jefrrey og Jakob, består af de allestedsnærværende brødre Adam og Tobias Winberg (Death Valley Sleepers, Dør nr. 13, Den Syvende Søn, The Telescopes (UK) m.fl.) på trommer og bas.  

Bandet spiller i øvrigt support for The Editors i Store Vega den 7. oktober (TBA)

“What’s My Dream” er ude via Møs Møs den 2. september. 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here