LALUNE gør op med kønslig ubalance på ny single

0
816
Foto: Josefine Friis

Poptrioen LALUNE udgiver den nye single “TAINTED” den 9. april. Sangerinde Maria Vallentin opfordrer til at turde være ærlig om, hvad man har lyst til – også som kvinde.

LALUNE har ikke set hinanden i lang tid. De mødes for at indspille deres kommende EP, men kan ikke finde overskuddet frem fra deres instrumenttasker. Lokalet fyldes af en seksuel frustration, hvilket leder til en ærlig og passioneret samtale om sex, som bliver gennemgående for “TAINTED”.

“TAINTED” handler om at sige tingene, som de er. At man skal turde være ærlig om hvad man har lyst til. Også som kvinde,” siger frontkvinde og -sanger Maria Vallentin og uddyber, at hun vil gøre op med den gængse opfattelse af, at kvinder skal pakke tingene ind, i stedet for at være ærlige omkring deres lyster. Hun er træt af, at kun mænd ”har lov” til sige, hvad de vil have.

Som samtalen skrider frem, udvikler den seksuelle frustration sig til seksuel frihed. “TAINTED” er et favntag om det plettede, det vilde og det lystdrevne, som især kommer til udtryk i det dragende c-stykke, hvor tekstbidder som ”I like the way you make it feel like I deserve it,” driver sangen frem.

”Vi lever heldigvis i en tid, hvor flere kvinder har mod til at udtrykke deres lyster. Det har jeg oplevet selv. De første gange vi spillede “TAINTED” live, var det utroligt grænseoverskridende. Vi kvinder burde turde at tage skridtet videre og turde at sige det højt, i stedet for at pakke det ind. Være ærlige og åbne munden fremfor at tie,” siger Maria Vallentin.

I øvelokalet bliver emnet ved med at ryste nuancer af sig, og “TAINTED” får til sidst så mange lag, at mange af dem efterfølgende måtte pilles af igen. Nummeret bliver skrællet så meget til, at det står tilbage med en minimalistisk dybde og en no-bullshit produktion.

”Vi har fokuseret på at gøre hvert enkelt bid af “TAINTED” så fuld af udtryk som muligt. Vores kreative proces har handlet meget om at komprimere og styrke de få elementer,” siger Maria Vallentin. Sangeren uddyber at LALUNE skar et ton af spor ud, da de var i studiet med deres producer, så kun det mest essentielle kom med på singlen.

Singlen er produceret i samarbejde med producer Malthe Guldberg (Isaac Kasule, Emil Stabil, m.fl.) og tekniker Holger Lagerfeldt (Clara, Shy Shy Shy, m.fl.). Singlen udkommer sammen med LALUNEs første musikvideo. Den er instrueret af Asbjørn Dupont, der fortolker “TAINTED” mørke univers i en tom lagerhal.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here