The Soft Eggs debuterer med transcenderendepsychrock single “Headless Panther”

0
972
Foto: Jonas Thorbjørn

The Soft Eggs er en ambient psykedelisk rockduo, der er et friskt pust til den danske rock scene. Bandet drager inspiration fra den svenske prog-rock scene, der gemmer på bands som Träden, Dungen og BabyGrandmothers. Dette kombineres med en kærlighed til den indiske sitar psychsyrebølge, der florerede i 60’erne.

Nummeret “Headless Panther” har udsyrede momenter som skaber et transcenderende trip, der veksler mellem kaos og et spirende håb. Musikken er drevet af skæve taktarter og flydende sitar droner, der afbrydes af østligt inspirerede fuzz-temaer.

“Headless Panther” er selvbiografisk, da asfalten under et motorcykelstyrt bogstaveligt talt skrabede hovedet af forsangerens sorte panter-tatovering på venstre arm. Den forløbne helingsproces var kendetegnet ved modsatrettede følelser, da kroppen var en skal af smerte, mens hans indre var i dyb ro. En begribelig adskillelse af krop og sind.

Sangen handler om at se klart i et omtåget kaos. At turde nå ind til kernen af sin eksistens. At give slip og lytte til sin bevidsthed:

“Vaguely hear the sound of my own voice,
Facing eternal sunsets in my head”

“Headless Panther”, der udkom d. 21 maj, er første kapitel for bandet, der bygger momentum op til deres kommende debutalbum “Tantric Eels”.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here