Poetisk skarp popkaskade fra Nikolaj Paakjær

0
735
Foto: Henriette Paakjær

Med en Dan Turell’sk smag for ord og en 80’er forelsket begejstring for keyboardeffekter kommer Nikolaj Paakjær med en popsingle, der insisterer på de helt små momenter af lykke – midt i en samtid, der prøver at overdøve dem.

Nikolaj Paakjær skriver popsange uden at sky hverken det højtragende eller det jordnære, det corny eller det rå. “Et Uvurderligt Minut” rammer dig i højt tempo med en 80’er kærlig synth-effekt og en stærk poetisk tekstside, som i versene næsten leveres som rap; før omkvædet med udstrakt energi tager dig med ind i et øjeblik, hvor verdens ulykker resolut sættes på hold.

“Dagen holder på sin ret / af halvudkogte hændelser
Jeg kridter min sindsro / vantro og grundtro på mennesker
Knækker antenner / hælder øl i min sender
får udsat min gæld og / lever resolut
i et uvurderligt minut”
(Et Uvurderligt Minut)

Nikolaj Paakjær er fast wing-man i bandet Hymns from Nineveh og har de seneste år også udgjort den ene halvdel af duoen Double Moon Mirage og spillet med i DØR NR. 13. Et Uvurderligt Minut er første udspil fra hans kommende andet soloalbum.

”Jeg skrev sangen lige efter, jeg var blevet far og oplevede, at jeg var blevet mere tyndhudet overfor virkelighedens uhyrligheder fra tv’et, spisesedlerne og ‘Satans nyhedsbrev’, som jeg kaldte gratisaviserne ved nedgangen til perronerne. Sådan er der nok mange, der har haft det efter at være blevet forældre, fordi de ved, de skal slippe deres barn løs i verden engang. Sangen er en vigtig påmindelse til mig selv om at holde fast i min grundtro på mennesker, som godt kan drukne i støjen nu og da.”

På singlen – og hele det kommende album – har Nikolaj allieret sig med et band og kommer med en anden, større lyd end på albumdebuten “Sidste Telefon Før Havet”.

Tag godt i mod “Et Uvurderligt Minut”.

Kort bio

Nikolaj Paakjær har de seneste år spillet med i bl.a. Hymns from Nineveh, Double Moon Mirage og DØR NR. 13.

Hans alsidige virke som musiker og sangskriver betyder også, at man kan finde nogle af Nikolajs sange i både Kirkesangbogen og Højskolesangbogen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here