Rejse t/r ind i glemslens tågede favn med LineMariannes retro-poprockede “Oblivion”

0
655
Foto: Nikolaj Bundvig

“Oblivion” er anden single fra LineMariannes kommende debutalbum. I juni udkom den første, “To The Beach”, som henover sommeren er blevet spillet både på radio og livescener rundt i landet, hvor LineMarianne har turneret som support for Tue West. “Oblivion” udkom den 29. oktober.

Fra sommer-retro-viben på første single “To The Beach” tager “Oblivion” os med ind i efteråret på en mørkere farvetone.

I en baglæns bevægelse fra glemslens tågedis tager Line sin lytter med tilbage til en oplevelse af et frontalangreb fra en uventet side. Med en tyngde i bas og trommer, en trodsig twang i guitaren og overraskende temposkift, bliver vi taget gennem ydmygelsen og vreden frem til tilgivelsen for, først som sidst, at svinde i erindringens velgørende glemsel.

”Oblivion handler om den afmagtsfølelse, der vælter ind, når man uforberedt bliver konfronteret med et andet menneskes mening om én. Om at give sig selv lov til at forsvinde ned i en tilstand af uklarhed og glemsel, for derfra at søge en vej ud mod  ny styrke og erkendelse. At stå ved sin sårbarhed skaber et indre kraftfelt, og det er i virkeligheden der, alle mine sange kommer fra” , forklarer Line.

LineMarianne bevæger sig i en stemningsmættet, indiepoppet sound, hvor enderne er loddet mellem kunstnere som Mazzy Star og hendes barndomsidol Jim Morrison. Kærligheden til organisk retro-sound og store stemmer fra mørket som Nick Cave og Lana Del Rey blander sig med en stemning inspireret af store filmkunstnere som Godard og Lynch.

På “Oblivion” er der også strejf af kinesiske pentatone melodier og sangen bliver et egent mix af dansk, amerikansk og østerlandsk inspiration.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here